Депутати към КЗД: Сфинкс не произхожда от „свиня“
Депутати към КЗД: Сфинкс не произхожда от „свиня“ / netinfo

„Няма понятие „Свинкс - скулптура", както е написано на страница 23 в решението на КЗД. За сведение на „защитниците от дискриминация" думата „сфинкс" не произхожда от думата „свиня" и се пише с „ф".

Това пишат в декларация, изпратена до медиите двамата народни представители Стоян Иванов и Кирил Гумнеров.
В нея те настояват за незабавната оставка на целия състав на Комисията за защита от дискриминация.
Според Стоян Иванов и колегата му Кирил Гумнеров въпросната структура харчи неправомерно парите на българските данъкоплатци, които отивали за огромни заплати и командировки на лица, работещи съзнателно срещу интересите на народа.

Като учредители на коалиция „Ние, българите" те призовават Народното събрание и управляващата партия ГЕРБ да преосмислят позицията си и да не закрилят КЗД.

Депутатите определиха структурата като безплодна, паразитна и дублираща функциите на независимата съдебна власт.

„Нежеланието на т.нар „защитници от дискриминация" да забележат случаите на дискриминация на български граждани от български етнически произход и с православна вяра не е тайна за българското общество. С последното си решение обаче КЗД постигна нови сияйни върхове на глупостта", твърди Стоян Иванов.

Според него на мушката на КЗД са попаднали най-големите български класици, които според „експертите по толерантност" на КЗД са написали текстове, внушаващи религиозна и етническа омраза.