полиция
полиция / iStock/Getty Images
Криминално проявен е превозвал павета в камион без табели
50 автомобила и 65 лица, сред които и 14 криминално проявени, са проверени само за час във втората част на специализираната полицейска операция по противодействие на битовата престъпност. Вчера МВР служителите бяха на „визитация“ в Айтос и Карнобат и задържаха 11 души. Днес пък „гостуват“ в Средец и Камено.

Спецакция в Бургаско: Разбиха нарколаборатория, 11 души са задържани (СНИМКИ/ВИДЕО)

Операцията е съвместна разработка на екипи от служители от ОД на МВР-Бургас и Зоналното жандармерийско управление, под надзора на Окръжната прокуратура в града. В нея отново се включиха и данъчните, като в някои от проверени от тях търговски обекти било е констатирано несъответствие на касовата наличност с фискалното устройство.

Извършват се проверки и на шофьори за употреба на алкохол или наркотици, а колите се проверяват и за крадени вещи. В село Равнец днес е спрян товарен автомобил, без регистрационни табели. Возилото е управлявано от криминално проявен мъж, а в каросерията на били открити павета, без документ за произход.

Продължава акцията на полицията в Айтос и Карнобат

Припомняме, че при вчерашния етап на специализираната полицейска операция бе разбита мобилна лаборатория за производство на метамфетамини. В момент на производство на високорисково наркотично вещество - „пико”, директно с противогаз на главата, бе задържан 36-годишен криминално проявен бургазлия. В наркоработилницата са открити около 50 грама готов метамфетамин, множество колби, прекурсори за производство на синтетични наркотици и др.