По проект спортната площадка трябва да изглежда така
По проект спортната площадка трябва да изглежда така / netinfo
Настоятелството към детската градина стартира благотворителна кампания за изграждане на спортна площадка на мястото на старата от 1977 година

Родителското настоятелство към детска градина „Моряче” в бургаския комплекс "Славейков" започна сериозна и мотивирана кампания в помощ на изграждането на детска площадка в двора на градината. 

Благотворителната инициатива стартира преди повече от месец и продължава.  к Родителите имат ясен план, по който ако се съберат нужните средства ще се изгради комбинирана площадка за игра на деца, където те ще могат да играят на воля в топлите месеци и нова ударопоглъщаща настилка с много добра еластичност, която да предпазва децата от наранявания при падане и подхлъзване при тяхната игра. 
За целта обаче е необходимо да бъдат събрани 1495 евро или 2 924 лева, които да покрият разходите за проектиране, закупуване и изграждане на площадката.
До средата на март в кампанията, чрез дарения са събрани 833 евро. 
"Като начална стъпка създадохме дарителска страница с помощта на GoGetFunding, за да може желаещите да помогнат и да им е по-лесно да открият информация за нашата кауза и начините, по които може да бъде направено дарение", сподели Иван Василев от настоятелсвото. 
Той припомни, че детската градина е открита през далечната 1977г., с прилежащ двор от 10 дка. На територията има изградено футболно игрище, с писта за лека атлетика около него. Всяка група в детската градина разполага с асфалтирана площадка за игра на деца и провеждане на уроци на открито. Повечето от съществуващите съоръжения не са обновявани от самото начало. Част от площадките са стари и опасни за здравето на децата. "Има спешна нужда от поетапното им обновяване. Това ще даде възможност на децата да се забавляват на открито по време на тяхното обучение", каза още Иван Василев.
Всеки желаещ да се включи в благотворителната родителска инициатива, може да посети и да сподели страницата:  https://gogetfunding.com/help-build-playground-in-our-kind…/