/ netinfo
Спират занималнята на подгответата изневиделица, сигнализираха родители
Със сълзи и букети учениците от шестте подготвителни паралелки на Немската гимназия се разделиха днес с шестима свои преподаватели, водещи часовете по занималня. Преподавателите са били освободени от работа, сигнализираха в редакцията на "Дарик" родители.

Благотворителна кампания дари оборудване за Първа долекарска помощ на 6 училища от Област Бургас

На децата е било съобщено едва вчера в късния следобед, че от началото на следващата седмица остават без занималня след часовете. На учениците е било съобщено от класните им ръководители за промяната.

„Действително базата, в която децата учат на занималня е в окаяно състояние. Налага се учениците да прескачат чинове, за да стигнат до дъската. Набутани са буквално в мазе. Базата се руши. От друга страна, това са любимите им учители.

Ние заплащаме всеки месец такса за занималня под формата на дарение в размер 75 лв. За нас обаче е много по-важно децата ни да ходят на тази занималня“, споделят притеснени родителите.

Според тях, вероятната причина за внезапното решение на ръководството е, свързана именно с материалната база и със сигнали от недоброжелатели.