Онкологичен диспансер Бургас
Онкологичен диспансер Бургас / netinfo
Комплексен онкологичен център - Бургас ще отбележи 4 февруари - Световния ден за борба с рака, с месец  на безплатни профилактични гинекологични прегледи за дамите. Инициативата ще стартира на 4-ти  февруари (понеделник) и ще приключи на 1 март (петък).
Прегледите се извършват от опитен лекар-гинеколог

Всяка уважаваща себе си жена трябва да следи развитието на тялото си през годините, без значение дали има конкретни оплаквания или не, подчертават медиците.

„Веднъж годишно е добре жените да минат на задължителен профилактичен преглед при гинеколог, който да им направи цитонамазка. Това е изследване, чрез което може да се предотврати навреме рак на маточната шийка. Изследването включва взимане на проба от шийката на матката, която се изпраща за изследване в лаборатория. При наличие на ракови клетки с оперативно лечение се постига 100% излекуване“, посочват от Комплекния окнологичен диспансер -Бургас.

Класически гинекологичен преглед със спекулум  дава възможност за оглеждане и преглед на външни полови органи, влагалище, шийката на матката.

По  преценка д-р Добрев ще извършва и колпоскопии в петъчните дни. “Колпоскопията е специализирано неинвазивно гинекологично изследване, при което се прави детайлен оглед на шийката на матката, влагалището и външните полови органи със специален микроскоп (колпоскоп) под насочено силно осветление и лупно увеличение (от 4 до 40 пъти). Оптичното увеличение, което се прилага разкрива структури недостъпни както за „невъоръженото” око, така и за микроскопското изследване. Така колпоскопията стои на границата между макроскопското и микроскопското изследване”, казва д-р Добрев.

Прегледите ще се извършват от 04.02. 2019г. до 01.03.2019г. от 11:00 ч. до 12:00 ч., в Гинекологичен кабинет  на диагностично-консултативен блок на КОЦ-Бургас . 

Записване на телефон: 056/82 01 42 или на място: гр. Бургас, Поликлиника на „КОЦ-Бургас” ЕООД - Регистратура

„Този месец няма да плащаме с банкноти за здравето си, ще са ни нужни минути, а ще получим години. Време за време. Това е перфектното предложение с една крайна цел – щастие”, заявяват от екипа на КОЦ.