Царево инициира дискусия за инфраструктурата в морските общини
Царево инициира дискусия за инфраструктурата в морските общини / netinfo
Да се проведе открита дискусия с участието на представители от всички морски общини в Бургаска област, предлага кметът на Царево Петко Арнаудов. На нея той предлага да да бъдат обсъдени проблемите на инфраструктурата и към решаването им да се подходи мащабно, като се обединят усилията на местната власт, държавата и частните инвеститори. В дискусията трябва да участват специалисти от МРРБ, МОСВ, Министерството на транспорта и Държавната агенция по туризъм.

Според Арнаудов честото спиране на електричеството в курортните селища, затрудненията в пътния трафик, изнемогването на пречиствателните съоръжения в разгара на сезона са ясен сигнал, че решението не бива да се отлага, за да има в България успешен туристически бизнес.

Кметът на Царево предлага откритата дискусия да се проведе след приключването на активния сезон. Предложението е да се формира работна група от по един представител на община, която да определи от 5 до 8 конкретни теми за дискусията, за да протече тя целенасочено и максимално ползотворно.