/ Община Ямбол
Програмата на лятното кино в Ямбол продължава и този уикенд с две култови заглавия. В петъчната вечер на 2 август любителите на българското кино ще могат да се насладят на класиката „Топло“ (1978) по сценарий и режисура на Владимир Янчев.

Летният филмов маратон в Ямбол: Култови световни заглавия и класики

Сюжетът ни среща с хората от софийската кооперация „Цар Крум“, които решават сами да си осигурят парно отопление. Договарят се с трима майстори и дори им предплащат услугата.

И започва голямото пробиване на дупки в стените, в подове, по таваните. В един хубав ден майсторите изчезват, но дупките остават. Несгодите обаче сближат измамените и изнервени съкооператори…

В главните роли ще видим познатите на поколения българи актьори Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Григор Вачков, Наум Шопов, Георги Черкелов, Константин Коцев и др. Филмът е отличен с награда на Съюза на българските филмови дейци.

„Джипси кингс“ направиха голяма фиеста в Ямбол

На 3 август, събота, жителите и гостите на града ще могат да се потопят в дълбоко емоционалния филм от Великобритания „За короната и страната“ (2014), който пресъздава следвоенна Англия с любов, но и с ясното съзнание за осакатяващите последици от остарялата класова система, която все още съществува, въпреки усещането, че страната е на ръба на нова епоха.

Пропит е с откровена носталгия и ненатрапчиво усещане за загуба. Прожекциите и на двата филма са от 21:00 часа, на лятното кино в парка, с вход свободен за зрителите.