42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в Зоопарк-Бургас.

Това съобщи неговият собственик Кръстьо Дъбов. „В нашия зоопарк това е обичайно явление за пролетно-летния сезон, но тази година рожбите станаха много между 40 и 50. Когато има бейби бум в зоопарк, а не в живата природа, това означава, че условията в този парк са добри.

БГНЕС

Антилопата Кана е най-новото бебе. Малкото е неотлъчно до майка си и прави първите си уверени стъпки. Кана са най-едрите африкански антилопи. Възрастните мъжки екземпляри достигат тегло до 750 килограма, а женските са малко по-дребни.

Запознайте се с най-новите обитатели на зоопарка в Бургас (ВИДЕО)

Бременността при антилопите кана продължава 9 месеца и раждат само по едно малко. То е напълно оформено и от първия ден е в състояние да се движи със стадото”, разказва Дъбов.

БГНЕС

Посетителите на зоопарка могат да разгледат също двойката сиви короновани жерави, които също вече има своето първо потомство. Двете малки са единствени от този вид в зоологическите градини в България.

БГНЕС

Бебетата се излюпиха преди няколко дни и смело следват родителите си. Маскировъчното оперение на новоизлюпените птици ще остане такова поне до петия им месец, когато ще започнат малко по малко да приличат на възрастните.

БГНЕС

Сивият коронован жерав е национален символ на Уганда и е изобразен на герба и флага на източноафриканската страна. Групата на мини виетнамските прасенца нарасна с 9 малки.

БГНЕС

БГНЕС

Едната майка роди 6, а другата 3 бебета. Прасенцата от този вид се отглеждат и като домашни любимци, тъй като са много мили и дружелюбни. Две бели бебета от вида кенгуру Валаби се показаха от торбичките на майките си.

БГНЕС


Родиха се и 3 сладки бебета патагонски мари и 6 мини зайчета. Те са сред любимците на най-малките посетители. Излюпиха се и 19 паунчета от 6 разновидности пауни. 

БГНЕС