Голяма колона от мотори и автомобили със знамена и символи на държавността може да се види в момента по улиците на Бургас в чест на Националния празник - 3 март. В града се провежда за шести пореден път "Българовско шествие". То потегли в 10:00 часа от Морска гара под звуците на гайди. Спонтанно към шествието се присъединяват и други участници в движението, изразявайки своята почит и признателност чрез звукови сигнали, предаде БТА.  

БТА

Организаторът му Пламен Карашев каза за БТА, че в шествието участват десетки коли и мотори. То ще премине с полицейски ескорт през главните улици и булеварди на Бургас. Маршрутът ще е през ул. "Булаир", бул. "Демокрация", бул. "Стефан Стамболов", кв. "Ветрен" и ще се насочи към град Българово.

БТА

На централния площад в Българово също е предвидена празнична програма с участието на ученици и спортисти, както и на народния певец Костадин Михайлов.

БТА

След това гостите и жителите на града ще се отправят на организирано шествие към местния храм "Свети Атанасий". В двора на църквата ще бъдат положение цветя и венци в памет на загубилите живота си по време на Освобождението на България. 

БТА

БТА

БТА

БТА


 

Галя Тенева/БТА