/ netinfo
"20 години след началото" в близо сто въздействащи картини с цвят и вкус на живот, вдъхновен от морето
Ангелина Недин с вълнуваща изложба в Созопол
99792
Ангелина Недин с вълнуваща изложба в Созопол
  • Ангелина Недин с вълнуваща изложба в Созопол
Въздействаща и изящна изложба с близо сто платна ще зарадва жители и гости на Созопол на 7 декември.

Художникът Ангелина Недин представя творчеството си в ретроспективна експозиция. Картините, плод на 20 години работа с четката, ще бъдат подредени в читалище „Отец 

Рекорден брой таланти заявили участие в „Созополска дъга”

Представянето е под мотото "20 години по-късно" и обхващат период от първата й самостоятелна изложба до сега. Известната не само в България, но и в чужбина, художничка е категорична, че човек, който се е посветил на изкуството - създава цял живот. Лично тя рисува от съвсем малка дори, когато за да не твори върху стените в къщи е трябвало да рисува само с един единствен флумастер. 

„Може би това е не само ретроспекция, но и поглед на това, което съм рисувала, което ме е впечатлявало, което съм искала да покажа на публиката. Вълнението е голямо. Винаги, погледът на публиката и нейното вълнение става част от погледа и вълнението на автора.

Много малко от картините ще се продават, защото идеята на изложбата е да се покажат неща, които до този момент не са били излагани пред публика. Много от картините са от моята лична колекция“, сподели в ефира на „Дарик“ Ангелина Недин.

В изложбата, авторката е събрала картини от различни периоди на своето творчество. „Ще има картини от студентските ми години, дори от ученическите ми години. Ще покажа и такива картини, които съм рисувала само за себе си.

В експозицията ще бъдат включени и платна, които се съхраняват в частни колекции. Ще покажа маслена живопис, сух пастел и акварел“, каза още Ангелина. Млада на възраст, но доказана като автор, Ангелина Недин има зад гърба си десетки изложби в страната и в чужбина. Когато става дума вдъхновение обича да цитира свой преподавател от Академията: Едно произведение започва от ума, но завършва с вдъхновението.

Цялото интервю с с художничката, чуйте в звуковия файл: