/ ОД на МВР-Бургас
Близо 100 ученици от седми и осми клас на училище „Н.Й.Вапцаров” от Айтос преминаха превантивно обучение по темата „Наркотици – видове и въздействие върху човешкия организъм, престъпни състави и наказателна отговорност”, организирано от „Ротари клуб” - Айтос.
 
Бургас ще подготвя кадри за производство на хибриди

Проведе го инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР Цветелина Рандева. Тя разказа за различните вещества и влиянието им върху употребяващия, рисковете при употребата им и наказателната отговорност за производство и разпространение на наркотици.
 

Подрастващите се запознаха с опасностите, следващи употребата на популярните в последните години амфетамини и метамфетамини, като с изненада реагираха на информацията, че сред представителите на първата категория са някои от хапчетата за отслабване.
 

Ученици от Свети Влас са най-добрите по история и география в областта

Инспектор Рандева отбеляза и факта, че към зависимите от дроги са и ползващите анаболни стероиди, кофеинови субстанции, енергийни напитки и антидепресанти. Тя запозна децата с въздействието върху човешкия организъм на хероина и инхалантите.
 
Беше разгледана групата на халюциногените с най-ярки представители LSD и магическите гъби. Ясно бяха разграничени външните белези при употребата на различните видове наркотици, както и въздействието им (физическо и психическо) върху човешкия организъм.