Антон Коджабашев, Георги Сталев и Румен Петков за местните избори в региона
Антон Коджабашев, Георги Сталев и Румен Петков за местните избори в региона
Антон Коджабашев: Издигаме кандидати за кметове в четири населени места, а навсякъде в Бургаско лисата ще е пълна
Адвокат Георги Сталев ще бъде кандидатът за кмет на ПП АВБ в Бургас. Той обяви днес, че се бори за устойчивост в три основни направления - подобряване на околната среда, развитие на туризма, който по думите му е "набутан в ъгъла", връзката между бизнеса и образованието и не на последно място - намаляване на местните данъци и такси. "Важно за АБВ и за мен лично е запазването на мира и спокойствието на гражданите", допълни още адв. Георги Сталев. В подкрепа на кандидатурата и лично към своя съпартиец се обяви и Румен Петков. "Имам три мотива в подкрепа на Георги Сталев като достойна личност, която притежава тези качества, необходими за доверие: На Бургас му е нужна тази нова и силна енергия, на обществото е нужна справедливост, която Сталев притежава, заедно с болезненан честност, разполага с пълна готовност да носи публична отговорност", каза Румен Петков. 

Румен Петков за политическите избори в България: Има криза на легитимността


Листата оглавява областният лидер на партията, световният шампион Антон Коджабашев. На среща с медиите, той обяви, че във всички населени места в Бургаска област ще бъдат излъчен списък с кандидати за общински съветници. За Бургас листата ще е с общо 51 човека.
 
"Кметове издигаме в Приморско и Средец, а за Руен, залагаме на село Снягово, което едно от най-големите в общината. Много интересна личност ще бъде дамата, която ще оглави листата ни в Айтос, но на този етап ще запазя името й в тайна.  В Несебър ще подкрепим Драгомир Попов и ще имаме своя листа за ОбС. В Созопол ще имаме своя листа също, а като кандидатура, заставаме зад колаицията на кандидата от БСП", поясни Антон Коджабашев. АВБ отново ще подкрепи кандидатурата на Георги Димитров в Карнобат. И там, както и в Малко Търново, Камено и Царево, партията ще има своя листа с кандидати за местния парламент. 

"В Бургас амбицията ни е да вкараме минимум четирима общински съветника. АБВ в областта е в много добра кондиция, имаме нови симпатизанти и ясни идеи, които ще ни осигурят добра подкрепа", допълни водачът на листата.