90 литра на квадратен метър
90 литра на квадратен метър / heavyrain.org

Пороен дъжд се изля за около два часа над Бургас. Ниски места и помещения са наводнени, електричеството беше прекъснато на места за известно време. Изчисленото количество паднал дъжд е 90 литра на квадратен метър

Нивото на водата в района на ж.п. гарата, по време на пиковия момент на валежа беше над половин метър. Всички централни улици бяха силно наводнени, по централната „Александровска” настилката беше под поне 10-15 сантиметра поток.

Входът на бившето транспортно предприятие СО МАТ е под 1 метър вода. Навсякъде, където има нужда, работят помпи, съобщиха за Дарик дежурните от Общинска администрация.

За няколко часа беше затворен пътят Бургас-Созопол. По него, между Крайморие и Черноморец, се беше образувала двуметрова непреодолима преграда, която спираше движението.

Прибраха се в Бургас и 50 туристи, посетители на Света Анастасия, които пороят принуди да останат на острова, изчаквайки бурята да премине. Повреда в 20 KW трафопост остави за около два часа без електричество големи райони от централна градска част и широкия център.