Запорират банкови сметки на Балканстрой
Запорират банкови сметки на Балканстрой / netinfo

Магистратите в Благоевград запорират банкови сметки на строителния гигант в Югозапада - фирма "Балканстрой", научи Дарик.

Искането за предприемане на принудителните действия е постъпило в Окръжния съд в Благоевград от столичното дружество "ПАМ Прогрес инженеринг", управлявано от бизнесдамата Петя Юлменова.

Освен запор върху банкови сметки на "Балканстрой", Петя Юлманова настоява да бъде образувано дело за пропуснати ползи, които са в размер на 85 882 лева, ведно със законна лихва. Исковата молба е депозирана на 8 юни, чрез благоевградския адвокат Борислав Борисов.

Столичното дружество е имало договор с "Балканстрой" за извършване на строително-монтажни работи на обектите - "Пирин-голф"-Разлог, "Сейнт Джон парк"  и хотелски комплекс "Св. Иван" в Банско.

Фирма "ПАМ Прогрес инженеринг" изпълнила договореностите в края на миналата година, но въпреки покани да доброволно плащане към управителя на "Балканстрой"- Йордан Каназирев, парите не били преведени, се сочи в исковата молба на столичанката Петя Юлменова.

Наложило се дори на 20 февруари тази година Каназирев да бъде призован за плащане на дължимата сума чрез нотариус Красимир Минев в Разлог, но сумата от 85 882 лева отново не била преведена по сметките на ищеца, коментира адвокат Борисов.