Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на забележителния мултимедиен спектакъл „Градът на съвремието“
С панихида за загиналите за 111 години от Освобождението на Горна Джумая от османско владичество, отслужена от Неврокопския митрополит Серафим и полагане на цветя в двора на църквата „Въведение Богородично“, започнаха честванията за празника на Благоевград.

Община Благоевград

Община Благоевград

Издигане на националното знаме под звуците на химна на България на площад „Македония“ постави началото на официалната церемония за 5 октомври, съобщиха от Общината.

Община Благоевград

Община Благоевград

Непосредствено след това на площад „Мите Марков“ в памет на загиналите бяха положени венци и цветя на паметника на Македоно-Одринското опълчение „Майка България“.

Община Благоевград

В тържествения ритуал участие взеха Анита Коцелова, зам.-кмет по икономическото развитие и управление на собствеността на Община Благоевград, Мария Петрова, зам.-кмет по икономика, финанси и европейски проекти, Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, Мария Димова, областен управител, Радослав Тасков, председател на ОбС-Благоевград, полк. Митко Балтов, командир на 3-то бригадно командване, Неврокопският митрополит Серафим и духовници, представители на ОД на МВР, директори на дирекции към Община Благоевград, представители на Адвокатска колегия, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, учебни заведения, културни институти, политически партии, общественици и граждани.

Община Благоевград

Община Благоевград

Празничната програма продължава в 17:30 часа в зала „22 септември“ с тържествена сесия на Общински съвет.

Община Благоевград

В 19:30 часа на открита сцена на площад „Георги Измирлиев“ започва концертът на ансамбъл „Пирин“ „…и за Свобода“, а от 20:30 часа жители и гости на града ще могат да видят забележителния мултимедиен спектакъл „Градът на съвремието“.