/ Община Благоевград
Учебните заведения в Благоевград започват подготовка за традиционната надпревара „Училище на годината”. Тя се провежда за шеста поредна година, под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Над 1 млрд. лв. в Пиринско договорени по европроекти

Днес по време на среща бе изтеглен жребий, който определи училищата, които ще мерят сили едни срещу други. Инициативата има за цел да стимулира креативността на учениците.

Кръг „Знание” ще се проведе на 17 април, а кръг „Култура” ще се проведе през м. май. Официалната церемония по награждаване на „Училище на годината” ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“.

Камбитов: Държавата да подкрепи общините за разширяване на училищата

Знание, умения и талант ще покажат учениците от 1 до 12 клас. Те са разделени в две възрастови групи. Едни срещу други  в категория от 1 до 7 клас ще се състезават СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“  и III ОУ училище "Димитър Талев", XI ОУ „Христо Ботев” и II ОУ „Димитър Благоев“, VII СУ "Кузман Шапкарев" и VIII СУ „А. Костенцев”, V СУ „Георги Измирлиев” IV ОУ „Димчо Дебелянов”. Във втората група от 8 до 12 клас, за титлата „Училище на годината” на Благоевград ще се състезават ЕГ и БПГ, ПМГ  и ПГТЛП,  ПГСАГ и НХГ.

В кръг „Култура“ учениците от 1 до 7 клас ще се изявят в следната последователност: VIII СУ, VII СУ, III OУ, II OУ, V СУ, СУИЧЕ, IX OУ и IV ОУ. От 8 до 12 клас: ПГТЛП,НХГ, ЕГ, БПГ, ПГСАГ и ПМГ.

В момента протичат и „Ученически игри“, които са част от цялостната оценка за финалите.