Заловиха трима пияни шофьори за една нощ в Благоевградско, двама от тях - без книжка
Заловиха трима пияни шофьори за една нощ в Благоевградско, двама от тях - без книжка / netinfo

Пиян шофьор предизвика катастрофа на главен път Е-79 в района на Симитли, съобщиха от благоевградската полиция. При опит да се включи с колата си по главния път, 35-годишният Кирил Анастасов от Благоевград отнел предимството на лек автомобил м.“Фолксваген Туарег“ и се ударил в него.

При инцидента е пострадала пътуващата във фолксвагена 33-годишна жена, която е получила порезна рана в областта на лицето. Тя е транспортирана в Спешен център - Благоевград, като след преглед е освободена.

При направените алкохолни проби е констатирано, че водачът Кирил Анастасов е с 1,80 промила алкохол в кръвта. Той е изпратен за кръвна проба.

Още двама пияни шофьори са заловени тази нощ на територията на областта. Установено е, че нарушителите са без свидетелство за управление на автомобил. Единият от неправоспособните шофьори е 20-годишният Кемил Узунов, който е спрян за проверка от полицаите в село Сатовча.

При направения тест за алкохол с техническо  средство, дрегерът е отчел концентрация на алкохол от 2,31 промила. Същата нощ в село Дъбница е заловен още един неправоспособен и пиян водач.

При полицейска проверка е установено, че 31-годишният Иво Илиев от Гърмен шофира с 1,39 промила алкохол в кръвта. Двамата неправоспособни водачи са задържани в Районното управление с полицейска заповед за 24 часа.

Работата по случаите продължава.