Задържаха двама автоджамбази
Задържаха двама автоджамбази / снимка: Дарик - Благоевград, Десислава Янкулова

Криминалисти от Областната дирекция на МВР и СДВР задържаха петричани, разглобили крадени леки автомобили.

Днес на територията на Петрич се е провела  полицейска операция по пресичане и документиране престъпната дейност на автоджамбази, съобщиха от пресцентъра на полицията. В хода на процесуално- следствените  действия е извършена проверка в авторемонтна работилница в село Камена, собственост на 40-годишен мъж от същото село с инициали.  Криминалистите открили автомобил Рено”, обект на кражба от столицата. Колата е обявена за общодържавно издирване от столичните  криминалисти  през юни тази година. В хода на съвместната работа  по случая с противозаконно отнетия автомобил полицаите стигнали до работилницата на кримнално проявения и осъждан мъж.

При извършена проверка в двора на бившата ”МТС" в село Камена  е открит откраднатият  автомобил и части от други  противозаконно отнети коли в различни  райони на столицата. В момента на проверката в автоработилницата са хванати Л.А. на 40 години и синът му на 20 години от с. Камена. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

По случая в Районното управление на МВР в Петрич е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата. Работата по случая продължава съвместно с колегите от СДВР.