Възстановиха зимния празник в Семково
Възстановиха зимния празник в Семково / Дарик - Благоевград

След 15-годишно прекъсване стотици жители и гости на Белица възродиха зимния празник „Белица-Семково - 2016”.

Празникът се проведе под патронажа на кмета на община Белица - Радослав Ревански. „Повече от 15 години празникът не е правен по незнайни причини, но ние ще го възродим”, заяви той на официалното откриване в курорта Семково.

Ревански допълни, че ще поиска среща с премиера Бойко Борисов, заради проблема със собствеността на Семково, както и че ще се направи всичко възможно терените в курорта да станат общинска собственост, за да може максимално да се използват европейските програми, а Семково да се превърне в европейски курорт.

Празникът продължи с културно-развлекателна програма и със спортни състезания, като ски спускане, скачане с чували, бридж турнир, тенис на маса и дърпане на въже. Участниците в състезанията получиха грамоти и медали.

Сред официални гости на събитието бяха народният представител от БСП Кристиян Вигенин, народният представител от Реформаторски блок Борислав Миланов, градоначалникът на Враца Калин Каменов, полк.Орлин Пенев и областният директор на МВР-Пловдив  Христо Разсолков.

На зимната фиеста присъстваха и кметовете на населените места в община Белица, както и председателят на ОбС-Белица Ахмед Ахмед и общински съветници.