/ БТА
Записаните са около 2000 души
На два гранични пункта с Република Северна Македония се извършва ваксинация - на ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево".

До момента осигурените за изнесените пунктове дози са приблизително четиристотин, а ваксинацията се извършва с три от одобрените от Европейската комисия по лекарствата ваксини. Записалите се към момента за ваксина са около две хиляди души.

Ваксинирането се извършва от двама лекари и четири медицински сестри, съобщи д-р Милен Врабевски - български филантроп, учредител и председател на Фондация "Българска памет" и собственик на научноизследователска организация, който е основен инициатор и организатор на ваксинирането на границата с РСМ.

Това, което се случва на границата, е държавна политика и е резултат от решения на Министерски съвет за включване на Република Северна Македония в защитата срещу пандемията, посочи д-р Врабевски.

"Ние имаме сто и двадесет хиляди паспорта там, тоест ние сме длъжни да се погрижим за тези граждани, имаме постоянно пребиваващи, временно пребиваващи, всякаква друга форма на пребиваващи в България хора, чийто цели семейства и родове също са свързани с България", посочи д-р Врабевски.
БТА