/ ThinkStock/Getty Images
В Благоевград възрастни хора усвояват компютърни умения в безплатен курс. Те имат възможност да получат основни знания в областта на новите технологии, както и да се приближат до комуникациите на новото време. Предлага им ги Сдружение "Юни Партнерс" с подкрепата на екипа на Grandma Knows Bestа - Баба знае най-добре, предава БТА.

Безплатни курсове по програмиране в 38 града в страната

Целите на курса са ориентирани към свободно боравене със социални медии като Facebook, Viber и Skype; правилното съхранение на лични данни в онлайн пространството; създаване и работа с имейл, посочват организаторите.

От 25 ноември и 6 декември в една от компютърните зали на Американския университет родени преди повече от 55 години с помощта на екип от млади хора ще се запознаят с термина "дигитално гражданство", неподходящото поведение в мрежата и как да се справят с него.

Който иска да повиши своите дигитални компетенции, може да го направи дистанционно, като се регистрира в обучителна платформа: http://seniorsgodigital.iit.demokritos.gr/, се посочва в съобщението.

Обучението е безплатно и включва модулите "Основни компоненти на компютъра и разрешаване на проблеми", "Намиране и филтриране на информация онлайн", "Създаване на дигитално съдържание", "Комуникация и социални медии", "Интернет сигурност".

Проектът е съфинансиран от Програма Еразъм + на Европейския съюз, Ключова дейност 2: Стратегически партньорства за образование за възрастни в рамките на проект SeniorsGoDigital.
БТА