Университетски екип стартира изготвянето на проект за реконструкция на благоевградски улици
Университетски екип стартира изготвянето на проект за реконструкция на благоевградски улици / netinfo
Екип от Университета по архитектура, строителство и геодезия започва изготвяне на проект за реконструкция на три основни улици в Благоевград – “Славянска”, “Сан Стефано” и “Владо Черноземски”. Проектирането ще включва пътна част, eл. и ВиК, озеленяване и други дейности.

Решението за това бе взето на среща между кмета на общината Костадин Паскалев и ръководителя на катедра “Пътища” към УАСГ доц. Петър Стефанов.

Възлагането на проектите е съгласно подписания договор за техническа помощ между общината и УАСГ.

Според програмата, изготвена от общинска администрация, рехабилитацията на тези улици трябва да започне най-късно до началото на 2010 година.

Предстои да бъде направен оглед на възлови кръстовища, на които е възможно кръгово движение. Сред тези участъци са “Св. Св. Кирил и Методий" – “Владо Черноземски”, “Славянска” – “Сан Стефано”, бул. “П. Яворов” и пътя за с. Изгрев, кръстовището при ЗМК, ул. “Джеймс Баучер и ул. “Владо Черноземски”, ул. “3-ти март” и ул. “Митрополит Борис”, ул. “Ал. Стамболийски” и “14-ти полк”.

Пътните специалисти ще направят и оценка възможно ли е светофарът на кръстовището на бул. “Джеймс Баучер”, при Строителния техникум, да бъде заменен с кръгово движение.

В рамките на срещата бяха обсъдени концепцията за развитие на транспортните потоци в община Благоевград, както и мерките за привеждането на пътната мрежа в съответствие с европейските изисквания за градска среда и безопасност.