Банско
Банско / Снимка: Дарик, архив
През 2016 г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България. Пирин отново ще постави високи препятствия пред всички желаещи да покорят неговите пътеки, низини и върхове. Тазгодишното издание ще се проведе от 21 до 24 септември и участие ще вземат 145 състезатели от България, Румъния, Чехия, Италия, Унгария, Ирландия, Гърция и Турция. Трасетата отново ще бъдат две: Трасе А – 150 км и Трасе Б – 70 км, като промяна в маршрутите няма.

Кметът Владимир Москов и посланикът на Южна Корея обсъдиха бъдещи инвестиции в Неврокопско

Стартът на ултрамаратона Пирин Ултра 2017 ще бъде даден на 22 септември в 6:00 сутринта. От центъра на планинското градче състезателите ще се отправят към върховете и долините на Пирин. Екипи на 8 подкрепителни пункта (х.Демяница, х.Пирин, х.Беговица, х.Синаница, х.Загаза, с.Сенекос, х.Яворов, х.Вихрен) ще подпомагат бегачите в битката с трасето и безмилостния терен. Старт/ Финалът на състезанието и тази година ще бъде позициониран на централния площад в Банско, където на голям екран ще може да се следи движението на участниците чрез GPS система за проследяване. Онлайн движението на бегачите ще може да се следи и на официалния сайта на състезанието тук: http://www.pirinultra.com/live-novini.

Максималното време, отредено за преминаване на Трасе Б (70км) е 30 часа, а за Трасе А (150 км) – 50 часа. Награждаването на победителите на двете трасета ще се проведе съответно на 23 септември от 14:00 ч. и 24 септември, отново от 14:00 ч.

Пирин Ултра 2017 се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите, и под патронажа на Национален парк „Пирин“, чиято 55-годишнина честваме през 2017г.