/ Дарик
Съюзът на българските учители раздаде годишните си награди по време на XXXVIII Синдикален съвет на СБУ. Четирима от област Благоевград са удостоени с грамоти и златни значки като признание за личния им принос в областта на образованието и синдикалната дейност.
 
Експерти представиха в ЮЗУ рисковете за децата в интернет (СНИМКИ)

Призът „Синдикалист на годината“ е връчен на Росица Тумбева- учител  по биология и здравно образование  в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“- Разлог. Педагожката е и председател на общинския координационен съвет  на СБУ. Грамотата е за постигнати високи резултати, личен принос, всеотдайност и професионализъм в синдикалната дейност и организационното укрепване на СБУ през 2018 година.

Учители от Пиринско с награди от Синдикалния съвет на СБУ
Снимка: Дарик


"Приемам наградата като награда за активна синдикална дейност на всички председатели и членове на синдикалните организации към СБУ в община Разлог. Работим заедно с колегите, на които благодаря за помощта, съвместната работа и  успешно реализираните дейности", каза Росица Тумбева.

С приза „Най- добър социален партньор - директор“ е удостоена Стефка Христова, директор на ПГТ „Алеко Константинов“-Банско и председател на общинския координационен съвет в курорта.

Учители от Пиринско с награди от Синдикалния съвет на СБУ
Снимка: Дарик


В същата категория приз за „Най- добър социален партньор- кмет“ е удостоен градоначалникът на Кресна Николай Георгиев. В категория „Журналист на годината“ наградата е връчена на Райна Ванчева от радио Благоевград. 

Събитието тази година е протекло на изключително високо ниво. Освен синдикалисти от цялата страна начело с председателя на СБУ  Янка Такева са присъствали и техни колеги от синдикалните организации от редица европейски държави, и лично директорът на Европейският синдикален комитет по образованието Сюзън Флокен.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров също е уважил събитието. Тази година темата, която бе дискутирана по време на 38- я Синдикален съвет бе "Хуманизмът в образованието“.