Учители и родители искат оставката на директор на петричко школо
Учители и родители искат оставката на директор на петричко школо / netinfo
Учителите от Четвърто основно училище „Христо Смирненски”- Петрич се обявиха за смяна на ръководството на учебното заведение.

Директорката Мая Гьоргова ден по-рано бе атакувана и от родители, които настояват за нейната смяна. Основните обвинения се отнасят до това, че тя не е направила нищо за подобряване на остарялата материална база, както и заради това, че училището не е привлекателно за първокласници, което ще доведе до закриването му след време.

Според родителите училището е със затихващи функции, а живеещите наблизо ще записват децата си в други училища. Подписката на родителите е изпратена до шефа на регионалния инспекторат по образование Огнян Соколов, както и до кмета на община Петрич инж. Вельо Илиев.

Мая Гьоргова обяви, че е готова да си подаде оставката.

”Чух, че е в ход някаква подписка, не съм запозната със съдържанието й в детайли, но съм готова да си подам оставката след 16-годишна работа. До края на тази седмица ще депозирам молбата си за напускане пред директора на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград Огнян Соколов. В училището няма извършени нарушения или престъпления от моя страна. Това го доказаха и извършените проверки. Но когато става въпрос за борба за директорския пост в едно училище, най-добре е да не се създава напрежение и затова доброволно давам оставката си.”- заяви Мая Гьоргова.

Педагозите от училището пък споделиха, че учениците са добре подготвени и проблемите не са оказали влияние върху процеса на обучение.