/ ПСС-отряд Кюстендил
Тежка спасителна акция се проведе в Пирин, съобщи директорът на Планинската спасителна служба (ПСС) Емил Нешев, цитиран от "Фокус".

Издирват пострадал украинец в района на връх Мальовица

Сигналът за инцидента е постъпил в 17.25 часа. Туристка е получила тежки травми. Предполага се, че жената е родом от Банско, а възрастта й е около 40 години. Постъпило е искане за спешна евакуация с хеликоптер, тъй като травмите са били много сериозни.

Лавина уби двама души над Банско

Първа група са тръгнали шестима планинска спасители, за да успеят да достигнат навреме пострадалата. Междувременно е тръгнала и хеликоптерна акция. За разрешаването на случая от ПСС са се свързали с МВР и Министерство на отбраната и напредналото време на светлата част на денонощието не е позволило вдигането на хеликоптер, която е продължила като наземна.

Двама туристи се изгубиха в Пирин, провежда се спасителна акция

Екип от 24 планински спасители от отрядите Банско, Разлог и Добринище са се включили допълнително. Акцията е приключила в 2.30 часа сутринта, като жената е била спасена.

Спасяват петима македонски сноубордисти в Пирин

Емил Нешев благодари на всички, взели участие в спасителната акция както на представителите на МВР, така и на Министерство на отбраната и всички спасители, работили на терен с риск за живота си.

Спасителна акция в Пирин заради група младежи

Не е известно защо жената е била сама.
"Ранената жена е откарана в болницата в Разлог. Има множество травми, като най-сериозната е черепно-мозъчна, има много наранявания в горните и долните си крайници, множество охлузвания и рани", допълни още Емил Нешев.

Спасиха туристи, заклещени с балон край село Устина

Директорът на ПСС отбеляза, че е изключително необходимо и наложително в България да има хеликоптери за спасителна дейност, тъй като само това е начинът да успеем да осигурим безопасен и бърз транспорт на пострадал, особено в такива отдалечени местности и е много случаи това е животоспасяващо.
ИА "ФОКУС"