Общински съвет-Благоевград
Общински съвет-Благоевград / Снимка: Община Благоевград
В разпространена до медиите декларация общинските съветници от ПП „ГЕРБ” в Общински съвет-Благоевград заявяват, че няма да присъстват на сформираното извънредно заседание на местния парламент. То бе насрочено за този петък по искане на общински съветници от други политически сили.  
Една от двете точки, предвидени за разглеждане, е установяване актуалното финансово и правно състояние на общинското звено „Камерна опера”. Парламентаристите от ГЕРБ изтъкват три основни причини за своето решение. На първо място те смятат, че въпросът, касаещ Камерна опера-Благоевград, се преекспонира и се ползва като основа за кух пиар от определени политически сили.

Като втора причина изтъкват, че нееднократно и категорично бе заявено от община Благоевград, че Камерна опера няма да бъде закрита. Нещо повече – в момента се планира бюджетът за следващата година, в който са предвидени финансови средства за културната институция. „На практика тази извънредна сесия се свиква заради съкращаването на шестима служители, които не са спазили трудовата дисциплина”, това е третата причина за отказа на съветниците от ГЕРБ да бъдат на сесията.

Те ще предложат точка, свързана със състоянието на Камерна опера и бъдещото й развитие, да бъде разгледана на редовно заседание на ОбС-Благоевград. На него всички заинтересовани страни ще могат да вземат отношение по казуса.