Съдят екскмета Лазар Причкапов за 100 000 лева
Съдят екскмета Лазар Причкапов за 100 000 лева / netinfo
Наказателно дело от частен характер заведе срещу екскмета на Благоевград Лазар Причкапов бившият общински съветник и настоящ юрист в КНСБ, Александър Мановски. Пред съда Мановски претендира за финансово обещетение за клевета и обида в размер на 100 000 лева.

Пред Дарик, юристът Мановски заяви, че е бил несправедливо оклеветен от Лазар Причкапов с твърдения, че е с нечисто съдебно минало и е бил обект на наказателно преследване. Това, Лазар Причкапов, който от октомври миналата година е общински съветник в Благоевград, казал по време на сесия на местния парламент на 24 април, каза Мановски.

По време на провелото се преди месеци заседание на ОбС - Благоевград, съветникът Причкапов изтъкнал позорящите твърдения във връзка с дебат относно избор на специализирана комисия от обществено ангажирани личности, които да имат правомощията на медиатори и да превъзпитават настоящи и бивши затворници и лица, имали проблем със Закона.

В пленарната зала ексградоначалникът заявил, че Мановски нямал право да изпълнява такива функции и дори да бъде юрист.

Преди години бившият вече съветник бе подведен под наказателна отговорност за злоупотреба с общински апартамент и съдът в Благоевград го наказа с глоба в размер на 45 лева.