Студенти на стаж в симитлийски социални заведения
Студенти на стаж в симитлийски социални заведения / Дарик - Благоевград

Студенти, бъдещи кинезитерапевти, логопеди и социални работници, ще практикуват в Дневните центрове за хора в неравностойно положение в Симитли.

Кметът Апостол Апостолов и ректорът на Югозападния университет в Благоевград ще подпишат официален договор за предстоящото сътрудничество. Предложението направил неотдавна деканът на факултет "Обществено здраве и спорт"- доцент Стоян Иванов, съобщиха от кабинета на кмета Апостолов.

През последните години в Симитли инвестират изключително много в развитие на социалните услуги. По проекти Общинската администрация създава адекватна среда и осигурява специални грижи за децата и възрастните със специфични потребности.

"Съвсем скоро ще открием още две социални заведения, които ще надградят и доразвият грижите за хората в неравностойно положение. В момента се извършват довършителните работи в новия Социален център за лица с психични разстройства, който ще приеме първите посетители до месец. Община Симитли е в готовност за откриване и на Център за социална рехабилитация и интеграция. С откриването на двата нови центъра, съответно ще бъдат разкрити и нови работни места за специализиран медицински персонал", съобщи кметът на Симитли Апостол Апостолов.