/ iStock/Getty Images
Родителите на 13-годишното момиче били против връзката им
След скандал между семейства мъж удари с метална тръба 14-годишния приятел на дъщеря си, съобщиха от прокуратурата.

След скандал: Задържаха мъж, чупил мебели и агресирал срещу жена си и дъщеря си

На този етап е установено, че е пострадалото момче, което живеело с дядо си в махала в Петрич. Имало връзка с ученичка от 7-ми клас. Родителите на 13-годишното момиче били против отношенията им.

На 18 юни той бил на събор в село Склаве, където срещнал бащата на ученичката, който бил със съпругата си и с дъщеря си. Мъжът го предупредил да не се занимава с нея, тъй като била малолетна.

Около 23:00 часа момчето заедно със свои близки минавал покрай къщата на бащата, който по това време бил в двора. Спрели пред дома му, след което последвало отправяне на обиди от двете страни.

Бащата на малолетното момиче със семейството си излязъл на улицата, носейки метална тръба. Вербалната агресия между опонентите прераснала в сбиване. Първоначално съпругата на бащата и сестрата на момчето се нападнали една друга. Веднага след това се намесил обвиняемият, като с метална тръба ударил момчето по главата.

След семеен скандал: Мъж счупи с ръка прозорец и изпадна в кома

От удара момчето паднало. Настанала паника, пристигнали на местопроизшествие съседи успели да разтърват участващите в инцидента. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение от свои близки.

Направените изследвания са констатирали, че той с полифрагментна фрактура на черепа и впоследствие той е опериран в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в столицата.

35-годишният извършител е бил привлечен към наказателна отговорност и задържан. По искане на прокуратурата той е с мярка - постоянен арест. Действията по разследването продължават.