В момента се работи по възстановяване на централния водопровод
Продължава да е усложнена ситуацията в Община Гърмен, каза кметът Феим Иса. В момента се работи по възстановяване на централния водопровод, който беше разрушен преди десет дни от придошлите води на река Места.

"В част от населените места водоподаването се извършва от аварийни източници, но са на режим. Към тях се подава вода по два часа дневно", посочи Феим Иса.

Укрепват довеждащия газопровод за Благоевград в района на поддалия мост

"Очакванията са до новогодишните празници водопроводът да бъде възстановен, екипите работят на терен", посочи кметът на Гърмен. Липсата на постоянно водоподаване обаче вероятно ще е предпоставка за отмяна на резервации в курорта Огняново, който се намира на територията на общината, посочи Иса.

По думите му част от къщите за гости отменят резервации, има откази и от страна на туристите. "Въпреки това големите хотели ще работят, тъй като ползват основно минерална вода и се очаква те да приемат гости за предстоящите почивни дни", допълни кметът на Гърмен.

"В момента няма затворени пътища в Общината. Проблемен участък е пътят за Огняновски минерални бани, където вследствие на валежите се е активирало свлачище", каза Феим Иса.

"Извършени са действия по обезопасяване на участъка, пътят е разширен, така че по него да може да се преминава, но проблемът е сериозен", посочи кметът на Гърмен.
БТА