Сини активисти в Благоевградско не желаят Костов за коалиционен партньор
Сини активисти в Благоевградско не желаят Костов за коалиционен партньор / netinfo

Членове на общински структури на СДС в Благоевградско не са съгласни с намерението на централното ръководство на партията за подписване на предизборна коалиция с "Демократи за силна България".

Сини активисти в Пиринско не желаят обединение с лидера Иван Костов, стана ясно след проведено закрито областно събрание на СДС в Благоевград, на което е присъствал председателят на партията Мартин Димитров.

Областният съвет на СДС в Благоевградско ще вземе крайното си решение за сключване на споразумение за широка дясна коалиция на 10 март. Националният лидер Мартин Димитров, както и останалите председатели на СДС в Югозападна България са за общо участие в предстоящия парламентарен вот заедно с "ДСБ", "ЕНП" и други десни формирования, заяви пред Дарик председателят сините в Благоевград - д-р Тони Даскалов.

До 25 март ще приключат процедурите по номиниране на кандидат-депутати от партийните структури в региона. Сред предложените за предизборната надпревара е кметът на Петрич, инж. Вельо Илиев. Спряган за кандидат-депутат е и градоначалникът на Разлог Любен Татарски, но той не е дал съгласието си, научи Дарик.