Савеклиева доволна от изборните резултати
Савеклиева доволна от изборните резултати / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Лидерът на ГЕРБ в Благоевградско, депутатът Даниела Савеклиева, отчете с гордост резултатите от вота за кмет и общински съветници.

На пресконференция днес тя представи градоначалниците на Петрич и Сандански, съответно Димитър Бръчков и Кирил Котев, които са отличниците на партията, тъй като успяха да сменят бившите управници Вельо Илиев и Андон Тотев.

Заедно с тях с победата се поздравиха кметовете на Благоевград и Банско - Атанас Камбитов и Георги Икономов.

"В Благоевградска област общинските съветници на ГЕРБ вече са 76. Кметовете на населени места са 36. Сериозна и упорита работа на структурите в общините със смесено население доведе и до увеличение броя на съветниците“, коментира Савеклиева. В Белица вече има трима общински съветници, вместо досегашните двама. Такава е ситуацията и в Якоруда. В Сатовча имаме петима съветници. В Банско също има ръст на местния парламент - вместо петима, съветниците вече са осем. В Разлог имаме 10-ма общински съветници", коментира Даниела Савеклиева.

Новият кмет на Петрич Димитър Бръчков заяви с категоричност, че той и екипът му, ще върнат старата слава на южния град.

"Ние основно се стремим да направим общината център за инвестиции, част от туристическата карта на България. Това са едни по- дългосрочни цели, които сме си поставили. Като приоритетни са по краткосрочните, а имено общинската болница. Ще работим за категоричното възстановяване на общинската болница и дигането и на крака, защото положението й в момента е плачевно", коментира Димитър Бръчков.

Градоначалникът на Сандански Кирил Котев с увереност коментира, че е избраникът на народа. Според него от години хората са искали да сменят статуквото.

"Изборите свършиха, сега обаче ще работя за сплотяване на съветниците в Сандански, независимо от партийните им различия. Поздравихме се с предишния кмет Андон Тотев в нощта след изборите. Пожелахме си успех", каза Кирил Котев.

Градоначалниците на Благоевград и Банско - Камбитов и Икономов, продължават да надграждат направеното през предишния мандат. Те благодариха за доверието на избирателите и декларираха, че се захващат за сериозна работа за просперитета на двете общини.