Раздадоха 4442 ваучера за декодери
Раздадоха 4442 ваучера за декодери / снимка: Дарик-Благоевград, Любима Калпачка

4442 ваучера за декодиращи устройства за цифровизацията са раздадени в Благоевградска област, съобщи експертът в  дирекция „Социално подпомагане” Станка Михова. Срокът, в който срещу ваучерите хората от цялата страна могат да получат самите декодиращи устройства в определената търговска мрежа, е 30 ноември 2013 г.   

Списъците на правоимащите лица се намират в определените пощенски станции, вече публикувани на интернет-страницата на АСП .  Информация за  пощенската станция, в която ще се раздават ваучерите, правоимащите лица, получили целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2012/2013 г., могат да получат и в съответната  дирекция „Социално подпомагане" по постоянен адрес.

Тези от тях, които нямат възможност да приемат цифрова телевизия чрез своите телевизионни приемници, трябва да удостоверят това обстоятелство чрез подписване на декларация, която ще им бъде предоставена за попълване в пощенските станции, преди получаването на ваучера. При получаването му  лицата следва да представят лична карта/личен паспорт. При невъзможност лично да посетят пощенската станция следва да упълномощят лице, което да получи ваучера вместо тях.