Продават жилището на бизнесмен, фамилията замесена в източване на Държавния резерв
Продават жилището на бизнесмен, фамилията замесена в източване на Държавния резерв / netinfo
Съдия изпълнител в Благоевград обяви за публична продан жилището на екссъдружника във веригата "БГ-маркет" и бивш баскетболист, Павел Талков. Принудителните действия са предприети въз основа на съдебно решение в полза на "Юробанк България", заради кредитно задължение.

Апартаментът от 133 квадрата, намиращ се в центъра на Благоевград ще бъде продаден на търг, с първоначално обявена цена 98 000 лева, съобщиха от съда.

Името на Павел Талков доби скандална известност във връзка с разкритата преди време афера с източване на Държавния резерв. От складови бази на брата на Павел, Тодор Талков изчезнаха тонове кашкавал, сирене и други хранителни запаси, предоставени от Агенция " Държавен резерв и военно временни запаси" за съхранение срещу заплащане на договорен наем. До този момент обаче, досъдебните власти не са повдигнали обвинения срещу фамилия Талкови, уточниха юристи.

В края на миналата година Павел Талков разпродаде инцидентно дяловото си участие в търговската верига "БГ-маркет" и напусна Благоевград. В началото на лятото той бе задържан за денонощие в благоевградската полиция заради шофиране в нетрезво сътояние и последвал конфликт с трима полицейски служители