/ Снимка: Дарик, архив

Окръжна прокуратура-Благоевград е предала на съд П. Д. за предизвикано пътно-транспортно произшествие със загинал пешеходец. 

20-годишен отива на съд, наръгал с нож трима след пиянски скандал в Благоевград

Обвиняемият често пътувал с лекия си автомобил до работното си място – казино в с. Кулата, община Петрич, където работил като крупие. Вечерта на 06.03.2017 г., както обикновено, той тръгнал за работа, като заедно с него в колата му се возел негов колега. Около 20:44 ч. те се намирали на главен път Е-79, преди пътен възел „Брежани“. Въпреки наличието на пътен знак „В 26“ - забранено движението със скорост по-голяма от 60 км/ч, обвиняемият се движил с 96,3 км/ч.

В един момент, в осветеното пространство на дългите светлини, пред автомобила се оказала пешеходката Р. С. Жената била употребила значително количество алкохол и се движела пеш от с. Черниче, тъй като автомобилът й аварирал със спукана гума.

Възприемайки пресичащата жена като опасност, обвиняемият Д. взел решение да отклони автомобила вляво. Въпреки това колата ударила движещия се пешеходец в лентата към град Сандански. Обвиняемият Д. спрял автомобила, тъй като усетил удара и с приятеля му слезли от колата. Установили счупване на предното панорамно стъкло, дясното огледало за обратно виждане, вдлъбнатина на капака и паднал преден регистрационен номер. Взели го и продължили за с. Кулата.

Предават на съд шофьор, опитал да подкупи полицаи в Банско

По-късно пострадалата Р.С. била намерена върху допълнителна лента за включване от с. Черниче към главен път Е-79, за което бил подаден сигнал. Пристигналият на място екип за спешна медицинска помощ транспортирал жената до МБАЛ гр. Благоевград, където впоследствие тя починала.

Пристигайки в с. Кулата, колегата на обвиняемия научил от интернет медии за ПТП с пострадала жена, станало на място, на което двамата усетили удар. П.Д. сигнализирал за случилото се на телефон 112, изчакал пристигането на служителите на полицията, като оказал пълно съдействие и доброволно предал автомобила.

 Предстои делото да продължи в съда.