пореден успех за учениците от ПМГ в Гоце Делчев
пореден успех за учениците от ПМГ в Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова
Осмокласниците от специалност “Организация на туризма и свободното време” в НПГ “Димитър Талев” в Гоце Делчев, Виргиния Петкова, Елис Ходжова и Сюлейман Господев, ръководени от преподавателката си Мария Кирева, взеха участие в Национален конкурс за есе на тема “Вдъхновители на новото време”, организиран от Министерство на образованието и Българската национална телевизия. В конкурса се състезаваха над 100 ученици от 1-и до 12-и клас от училища в цялата страна.
 
Наградите на най-добрите бяха връчени днес, на официална церемония в гр. София от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, Милена Иванова – гл. експерт “Образователни програми и съдържание” в МОН и Надя Обретенова – изпълнителен продуцент на “По света и у нас”, които всъщност бяха и част от журито.

Есетата на Сюлейман Господев и Виргиния Петкова впечатлиха журито и освен грамоти, двамата получиха и ваучери с парична сума. Елис Ходжова бе наградена с почетна грамота и книга.

Младите хора от НПГ “Димитър Талев” демонстрираха своя талант по чудесен начин и представиха достойно любимото си училище.