/ Главна прокуратура

Три години „лишаване от свобода“ с пет години изпитателен срок е наказанието, наложено на гражданин на Италия, обвинен от Районна прокуратура-Петрич за извършено от него престъпление - незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.

Митнически служители иззеха над 150 000 къса цигари в районите на Дунав мост-Русе и Видин

На 21 август, служителите от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на ГКПП "Кулата", на база анализ на риска, отклонили камион, управляван от италианския гражданин. МПС пътувало от Италия през Гърция и България до Румъния.

Цигари без бандерол откриха в камион на Кулата
Снимка: Главна прокуратура

По документи камионът пътувал празен, без стока и в действителност превозвал само няколко празни товарни палета. Митническите служители се усъмнили в структурата на товарното помещение и при детайлен оглед открили, че подът е покрит с допълнителни плоскости, които образуват кухини с различна дълбочина.

Митнически служители откриха 1800 кутии цигари в тайник на пътнически микробус

Вътре те открили стекове с цигари без акцизен бандерол. Общото количество на укритите цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари.

Митничари задържаха 30 000 кг тютюн за наргиле без документи

По случая е било образувано досъдебно производство, което приключи със споразумение между страните, което съдът е одобрил.