/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Благоевград протестира наложеното наказание на данъчен служител, обвинен за вземане на подкуп. Вчера по обвинителен акт на Окръжна прокуратура съдът е наложил на мъж наказание от две години „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да заема контролна дейност в държавни или общински органи за срок от две години.

Той е бил привлечен към наказателна отговорност, след като по време на претърсване, извършено при условията на неотложност, в чантата му е била открита парична сума в размер на 1000 лева, предадена му като подкуп.

Съдят ученичка от Сандански за разпространение на дрога в местна гимназия

Досъдебното производство срещу данъчния служител е приключило за малко повече от месец, след което на 31 март 2017 г. Окръжна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт за извършено от него престъпление.

Подсъдимият Ц. заемал длъжността на главен инспектор по приходи в ТД на НАП-София, отдел „Оперативни проверки“. В периода 22 февруари 2017 г. – 28 февруари 2017 г., на различни места в Разлог, той поискал и приел подкуп, за да не извърши действие по служба, а именно да не състави акт за установяване на административно нарушение.

При проверка на хранителен магазин, стопанисван от ЕТ „Б. – Г.Б.“, и констатирана разлика в касата на търговския обект в размер на 41.81 лв., той поискал подкуп в размер на 1500 лв.

Съдят телефонен измамник, представял се за полицай

Няколко дни по-късно, в изнесено работно място на ТД на НАП-София, в качеството му на длъжностно лице, обвиняемият приел от представител на ЕТ плик със сумата от 1000 лв., за да не състави акт.

Окръжна прокуратура подготвя протест срещу присъдата на първоинстанционния съд, която счита за несправедлива, с оглед вида на наложеното от съда наказание.