/ Снимка: Дарик, архив
Наркоразпространител е с наложено наказание по споразумение с Окръжна прокуратура-Благоевград. Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимия, обвинен за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и археологически обект.

Съдят шофьор, блъснал пешеходка на зебра в Благоевград

На 13 юни, в частен дом на ул. „Баба Магдалена“ в Разлог, подсъдимият без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение 915,45 грама коноп (марихуана). Дрогата била разпределена на дози. Общата стойност на наркотика възлиза на 5492,70 лева.

Предават на съд шофьор, причинил смърт на пътя заради рисково изпреварване

Освен това у него била открита сребърна монета на Икитея, о. Евбея от III - II в. пр. Хр. Археологическият обект не бил идентифициран и регистриран по съответния ред. Наложеното на мъжа наказание е една година и шест месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Той следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 3098,20 лева по сметката на РУ на МВР-Банско. Монетата е отнета в полза на държавата.