/ Снимка: Дарик, архив
Водач на лек автомобил е изправен на подсъдимата скамейка за причиняване на телесна повреда на пешеходец на булевард в Благоевград. Мъжът ще бъде съден за предизвикано от него пътно-транспортно произшествие, при което е пострадал пешеходец.

Предават на съд шофьор, причинил смърт на пътя заради рисково изпреварване

Около 15:30 часа, на 15 юли в Благоевград, обвиняемиятуправлявал лек автомобил „Фолксваген“, като се движел в дясната лента на бул. „Св. Димитър Солунски“ в посока към бул. „Св. Св. Кирил и Методий“. 

При приближаване към пешеходна пътека водачът нарушил правилата за движение по пътищата, в резултат на което предизвикал ПТП. С дясната част на предната броня на автомобила той ударил пресичащата на „зебра“ жена. Под въздействие на инерционната сила на колата, пострадалата била отхвърлена вдясно и паднала на пътната настилка.

Мъж от Самуилово на съд за отглеждане на канабис

От изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на жената е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на таза, причинило й трайно затруднение на движението за срок по-дълъг от 30 дни. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.