Осъдиха футболни фенове на общо 15 денонощия лишаване от свобода
Осъдиха футболни фенове на общо 15 денонощия лишаване от свобода / Снимка: Дарик - Благоевград

Перничаните Кристиян Христов и Румен Божидаров-фенове на "Миньор "- Перник, бяха осъдени ефективно от благоевградския магистрат Екатерина Николова.

Румен Божидаров ще лежи 10 денонощия в полицейския арест. Непълнолетният му съгражданин Кристиян Христов бе лишен от свобода за 5 дни, реши съдия Николова.

Двамата младежи бяха задържани снощи след футболната среща между отборите на "Пирин"- Благоевград и "Миньор"-Перник, играла се на стадиона в град Симитли.

Срещу Румен и Кристиян свиделстваха в съдебната зала днес дузина полицейски служители от Благоевград, охранявали спортното мероприятие, срещу които фенове от агитката на пернишкия клуб хвърляли камъни и други предмети.

Румен Божидаров ударил с голям камък служителя на реда Валери Чапкънов, псувал го и го обиждал с нецензурни думи. "Добре, че като видях летящия към мен камък, успях да се предпазя, иначе щеше да ме удари по главата", каза пострадалият полицай Валери Чапкънов. В крайна сметка ударът бил само по рамото му.

Пред съда Румен призна, че е псувал униформения Чапкънов, но отрече, да е хвърлял по него каквито и да е предмети. Румен Божидаров е служител в частна охранителна фирма в перник. Той бе лишен от съда и да посещава спортни мероприятия в рамките на една година.

Непълнолетният Кристиян Христов заяви пред съдия Николова, че наистина е говорил нецензурни думи по адрес на органите на реда, призна дори, че е показал "среден пръст" на един от полицаите. Съдът и на него забрани да ходи на мачове една година.