/ iStock/Getty Images
Териториално отделение-Гоце Делчев към Районна прокуратура-Благоевград, е привлякла в качеството на обвиняеми М.А. и Г.Б. за извършени от тях в съучастие престъпления - трафик на хора с цел използването им за развратни действия и склоняване към проституция с користна цел, съобщиха от обвинението.

Двамата мъже са били задържани при съвместна операция на Районна прокуратура-Благоевград и полицията. В хода на разследването е установено, че в периода от март 2020 г. до 1 февруари, те приемали и използвали жени за развратни действия, независимо от съгласието им.

Жертвите били настанявани в къща на ул. „Енос“ в Гоце Делчев и получавали парични суми, заплащани от клиентите срещу предоставяните от тях сексуални услуги. Освен това транспортирали с автомобил отделно лице от Петрич до Гоце Делчев с цел последващо използване за развратни дейности и системно предоставяли помещения на различни лица за полови сношения и блудствени действия.

Тези деяния били извършвани от тях с користна цел по отношение на няколко жени. По искане на наблюдаващия прокурор Районният съд е определил мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.А. и Г.Б. Те могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция.

Разследването продължава.