Офисите на НАП работят и днес
Офисите на НАП работят и днес / netinfo

Офисите на Националната агенция за приходите ще работят и днес, с обичайното си работно време от 9,00 до 17,30 часа.

Промените са във връзка с изтичащия  на 30 април срок за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица. От агенцията съобщават, че през уикенда няма да бъдат извършвани други административни услуги.

От НАП припомнят, че към годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица се прилагат също служебни бележки за доходи от трудови и извънтрудови правоотношения, копие на валидно решение на ТЕЛК/НЕЛК (ако се ползва данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност), копия на документите, удостоверяващи направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, годишен финансов отчет за доходи от дейност като едноличен търговец и други.

Допълнителна информация за това как се попълва декларация е поместена на www.nap.bg. Консултация за деклариране на доходите може да се получи на цената на градски разговор от цялата страна на телефона на информационния център на НАП – 0700 18 700. При подаване на декларация по електронен път пък клиентите могат да ползват от 5% върху сумата на данъка за довнасяне до 30 април.