Обсъждат на сесия газификацията в Гоце Делчев
Обсъждат на сесия газификацията в Гоце Делчев / netinfo
Общинският съвет в Гоце Делчев ще обсъди отново газификацията на града. Това ще стане по време на редовно заседание, което ще се състои на 27 ноември.

Дневният ред включва само 2 точки. Вариантите за газификация са два. Първият е да продължи газифицирането на Гоце Делчев чрез метан станциите на дружеството "Неврокоп газ", създадено между община Гоце Делчев и фирма "Енемона Ютилитис". По този начин вече е газифицирано най-голямото шивашко предприятие в района "Пиринтекс".

Другият вариант е да се кандидатства по оперативна програма "Регионално развитие" за изграждане на газопровод от Банско до Гоце Делчев. Това обаче ще отнеме около 4 – 5 години.

Най – близката газоразпределителна станция е в град Симитли. За да се надява Гоце Делчев на газоснабдяване по тръбен път, първо трябва да бъде изградено трасето до Разлог и Банско.

Предимството обаче на този вид газоснабдяване е, че е по-евтино и по-удобно.

Членовете на общинските комисии са стигнали до съгласие, че засега е най-добре общината да остане акционер в дружеството "Неврокоп газ", съобщи зам.-председателят на ОбС Шекир Аян.