/ Дарик
Продажбата на първият етаж на обществената минерална баня в разложкото село Баня бе подложено на обществено обсъждане пред жителите на  населеното място. Предложение за закупуването й и инвестиционно намерение е депозирано в община Разлог от  фирма „Ник Енд Ес- 2015“ ЕООД, която вече е собственик на втория етаж от сградата.

Кметът на село Баня с отчет за свършената работа

На публичното обсъждане присъстваха кметът на село Баня Мария Юрганчева, кметът на община Разлог Красимир Герчев и собствениците на дружеството - брат и сестра Станислав и Николета Цеклеови.

Пред присъстващите около 70 души на общественото обсъждане управителите на фирмата, които са с корени от Баня изложиха своите идеи и ги запознаха с депозираното инвестиционно намерение. От изложеното стана ясно, че се предвижда обществената баня да бъда превърната в балнеосанаториум. Инвестиционното намерение включва основен ремонт на сградата на банята отвътре и отвън и обособяване на кабинети за масажи и релакс.

Единият от двата съществуващи басейна ще продължи да функционира като баня и ще запази предназначението си. Бъдещите инвеститори обещаха и облекчения за пенсионерите от селото, които ще могат да го ползват услугата  два пъти седмично напълно безплатно.

Село Баня посреща 3000 гости на уникален фестивал

Обещаха още запазване на всички работни места и откриване допълнително на още 25-30 такива. Предвижда се също  цялостно облагородяване на  парка- поставяне на нови огради,  кътове за деца и  отдих из целия парк, оформяне на алпинеуми  и  засаждане на нова растителност. Активна рекламна кампания, която да представи Баня и историческите забележителности в селото  също е предвидена в инвестиционното намерение. 

Изложеното срещна подкрепата от присъстващите на публичното обсъждане. Предстои инвестиционното намерение да бъде внесено за разглеждане в ОбС-Разлог.