Днес в Благоевград бившият премиер Кирил Петков и свитата му нахлуха без каквото и да е разрешение в сградата на Аквапарка в града, която е не само публична общинска собственост, но и е затворена със заповед, тъй като е опасна за ползване. Това е не само грубо неспазване на закона, но и с действията си Петков е застрашил живота на граждани и служебни лица, канейки ги на територията на разрушеното съоръжение без законово разрешение. Това съобщиха във Facebook страницата си от общината.

Петков за Борисов: Ако иска да си говорим, да се обади

На място са се отзовали служители на общинския „Инспекторат“. "Те са опитали да предотвратят незаконосъобразното нахлуване, но са спрени от охраняващите бившия премиер служби на НСО. Припомняме, че общински „Инспекторат“ неколкократно е залавял крадци на мястото на опасния обект, за които сме сезирали МВР и Прокуратурата", допълват оттам.

От Община Благоевград припомниха, че законите важат за всички.

Снимането на предизборни клипове в затворени общински обекти и всякакви предизборни прояви там се допускат само с разрешение от местната власт с цел именно безопасност за здравето на присъстващите. Ако такова разрешение бе поискано по установения ред, то щеше да се получи със съответните инструкции за спазване на безопасност.