/ Община Банско
Община Банско има нов кмет в лицето на независимия кандидат Иван Кадев, който беше подкрепен от БСП.

Това сочат данните от Централната избирателна комисия при 100 процента обработени протоколи. Още на първи тур Кадев успя да спечели 51.71 на сто от гласовете. Той е подкрепен от 4 410 избиратели от общината, предава БТА.

На второ място остава досегашният градоначалник Георги Икономов от ПП ГЕРБ, който управлява курортния град в продължение на два мандата. За Икономов са гласували 3 328 гласоподаватели или 39.02 процента.

През целия ден в Банско се отчиташе изключително висока избирателна активност. До последно се очакваше балотаж между двамата кандидати, но в крайна сметка местният вот в общината приключи още на първи тур. В двете кметства, за чиято управленска позиция се гласуваше вчера, също са избрани кметове на първи тур. Това са Добринище и Филипово.

ай-много гласове за общински съветници са отишли при ГЕРБ. По данни на ЦИК те печелят 36.37 процента от гласовете. Следваща политическа сила в местния парламент е НДСВ с 28.1 на сто. На местните избори за общински съветници в Банско кандидатите бяха 94, те се бореха за седемнайсетте места.
БТА