Новият председател на ДСБ представи общинското ръководство в Благоевград
Новият председател на ДСБ представи общинското ръководство в Благоевград / netinfo
Новоизбраният преседседател на политическа партия „Демократи за силна България” в Благоевград проф. Магдалена Глушкова представи на пресконференция общинското ръководство на тъмносините.

Проф. Глушкова, която оглави наскоро местната партия, е с дългогодишен академичен стаж и завидна спортна биография зад гърба си. Останалите 8 членове, които съставляват ръководството, са архитект Васил Тинчев, бивш лидер на ДСБ и настоящ председател на Регионалния съвет на архитектите, д-р Каракостова, която ще наблюдава сектор „Здравеопазване”, д-р Божидар Опълченски, ветеринарен лекар, който ще отговаря по проблемите на ветеринарната медицина, селското стопанство и контрола на храните, Милена Велкова, завършила право, ще следи за спазването на нормативните актове и законността на провеждането на търгове и конкурси в общината.

Сред останалите членове на партията са бизнесмените Димитър Мишков и Димитър Стойчев, както и преподавателят Румяна Джалева, която ще отговаря по проблемите на образованието. Регионален координатор на ДСБ е бизнесдамата Елмира Въчкова.

Що се отнася до мотивите да се намеси в политическия живот, Магдалена Глушкова изтъкна критичната ситуация, в която се намира страната, безбройните протести пред парламента, газовата, финансовата и морална криза.

„Всичко това води до необходимостта от повишена политическа активност. Това са част от аргументите, с които приех да поема тази нелека задача да помогна като ръководител на партията, поясни тя.

По думите й ДСБ е партия на интелектуалците и стои най-близко до нейните представи за политическа структура. Тя допълни още, че инициативите на партията ще са концентрирани в три основни насоки. Първата е да изискат публична информация от кметството и председателя на Общинския съвет Костадин Хаджигаев за оповестяване на резулататите от подадените до 31-и януари декларации за конфликт на интреси.

Друг аспект от дейността им ще бъде публична информация от общината за изпълнението на делегираните бюджети на училищата. "Енергийната криза, в която се намираме, неминуемо ще доведе до дефицит. Ще потърсим информация за това как ще се компенсира този недостиг”, добави лидерът на ДСБ - Благоевград.

Освен това от партията ще изискват ежемесечен отчет за приходите на общината – за какво се харчат средствата и какъв е ефектът от изразходването им, допълни Магдалена Глушкова.