/ Guliver/Getty Images, архив
Полицейска операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на Благоевградска област. В хода й са проверени два имота и лек автомобил, иззети са над 75 кг канабис.

При полицейска операция задържаха двама криминално проявени в Благоевград

Полицаи от Благоевград и техни колеги от Районно управление-Петрич и служители на ТСБОП проверили имот в с. Митино, община Петрич, стопанисван от 57-годишен мъж от селото. Там били открити 25 растения, реагиращи положително на канабис, с общо тегло около 76,600 килограма.

Служители на РУ-Сандански проверили къща и прилежащо към нея дворно място в с. Плоски, обитавани от 49-годишен местен жител. Там служителите на реда открили 5 тревисти растения с общо тегло около 0,781 килограма и около 110 грама суха тревиста маса. При полевия наркотест са реагирали положително на канабис.

Предават на съд мъж от Благоевград за притежание на дрога

Полицейски служители на Първо РУ спрели за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 33-годишен мъж от града. Установено било, че той шофира след употреба на наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани с полицейска мярка до 24 часа. По два от случаите са образувани досъдебни производства, а в един - бързо производство.